ALLEZ, CHANTEZ!

 

Met Allez, Chantez! ervaarden we wekelijks hoe samen zingen mensen verbindt: we worden een pak socialer van zodra we samen een lied gezongen hebben. Maar toen de coronapandemie onze maatschappij lamlegde, verscheen er ook in onze agenda een zee van tijd: alle geplande evenementen en vooruitzichten op nieuwe projecten verdwenen met enkele golfslagen uit het zicht.

 

Gelukkig hadden we bij de eerste tekenen van dit onheil de reflex om alternatieven te ontwikkelen waardoor ons zangconcept al snel kwamen bovendrijven. We werden opgepikt door “We zullen doorgaan” op Radio 1 en lieten daar elke donderdagochtend honderden zangers samen een Belpopklassieker zingen. Ook De Genereuzen (Hart voor Handicap) vroegen ons om zangliefhebbers met en zonder handicap te verbinden met een samenzangversie van ‘Ik hou van u’ (Noordkaap). Daarnaast ontwikkelden we een doorlopende praktijksafari waarmee medewerkers van woonzorgcentra makkelijk meer muziek op de werkvloer kunnen integreren.

Sinds kort organiseren we maandelijks een online zangsessie waarmee nu al zangers vanuit 170 Vlaamse gemeenten voluit van zich laten horen vanuit hun woonkamer. Ook enkele ziekenhuizen engageren zich om de zangsessie uit te zenden in alle kamers en afdelingen zodat patiënten en personeel samen kunnen genieten van een zorgeloos moment. Wij zijn nog lang niet uitgezongen! 😉