BLOW

 

We schrijven februari 2020. ‘Corona’ is kort daarvoor voor het eerst op het wereldtoneel verschenen, maar slechts als een vaag personage in een eerder onbeduidende bijrol. In West-Europa is er nog zo goed als geen vuiltje aan de lucht.

 

BLOW 3.0 scheept in op de ferry naar Engeland voor enkele concerten, en nietsvermoedend wordt nog de draak gestoken met wat ruim een week later de hele wereld zou lamleggen.

 

Onderweg naar ons optreden in The Capstone Theatre in Liverpool, mochten we nog een klein en akoestisch optreden spelen in een gezellige bar in Londen. Ondertussen lijkt het iets uit een andere wereld: een massa mensen stond uitgelaten te dansen, dicht op elkaar in een kleine kelder.

 

Door de kleine ruimte en het akoestische karakter, voelde het heel persoonlijk, dicht bij ons publiek, net zoals vroeger toen we op straat speelden. ‘BLOW back to basics’ was geboren: het ideaal concept om toch nog wat te kunnen optreden in deze rare tijden, dachten we later. We schreven nieuw repertoire voor die setting met enkel twee saxen en een drumstel.

 

Maar veel hebben we niet meer gespeeld… We kijken uit naar het einde van deze donkere tijden om weer volop te knallen!

 

 

https://www.facebook.com/blow3point0/