CROSSBONES

 

Na het laureaatschap in 2017 is voor Crossbones veel veranderd. We werden meer opgepikt in het professionele Gentse cultuurlandschap en konden op deze manier samenwerken met of voor Stad Gent (opluisteren 11 juli viering, samenwerking Festival van Vlaanderen Gent,…) ook het idee van klassieke muziek op Pukkelpop was een idee van ons.

Een internationale samenwerking met Kanazawa (zusterstad Gent) bracht ons reeds in Japan. Hiervoor “internationaliseerden” we onze naam naar Crossbones Trombones.

Met concerten in Zuid-Korea, Griekenland, Koeweit en Japan steigert onze carrière meer en meer Internationaal uit.

Corona is/was voor ons een zeer moeilijke periode, zeker omdat de meesten van ons leven van de muziek. Sinds maart 2020 zijn zowat 30 concerten afgelast, alsook een tournee naar Jordanië, China & Zuid-Afrika…  sommige van deze concerten worden verlegd, anderen zijn helaas gesneuveld. Toch proberen we ons zo goed mogelijk aan de regels te houden om onszelf en anderen te beschermen.

 

Een geplande CD opname en bijhorende releaseconcerten vielen in het water maar we hebben met veel omwegen toch onze eerste cd opgenomen. Die kreeg de naam “Slide’n More”.

In 2021 hopen we met een aantal concerten in binnen- en buitenland op het programma terug boven water te komen.

 

www.crossbonestrombones.com

www.instagram.com/crossbones_trombones

 

Filmpje Klokke Roeland – Kanazawa