KOLFSKOP

 

"KOLFSKOP bestaat uit 4 Hieronymous Boschtronies die hun leven kleur geven met muziek, woordkunst en een overvloed aan verbeelding, en dat was niet anders tijdens de Corona periode. Jelle, Nicolas, Ruben en Jens, allen met de familienaam KOLFSKOP gaan zij door het leven. 

Sinds 2013 zijn zij geëvolueerd tot een gezelschap die conceptplaten op de wereld zet met een sterke experimentele muziek- en beeldtaal. Ze doen vooral hun eigen ding en hebben een wereld gecreëerd die buiten het gangbare muziekgebeuren valt. Ze creëren platen rond wat zich aandient in hun leven en schikken dat te blijven doen, zonder compromissen. KOLFSKOP valt nergens mee te vergelijken behalve met zichzelf.

 

Hun laatste worp is ‘De Kiendjespieker’. Jelle werd onderworpen aan het vaderschap en heeft daar samen met zijn muzikale broeders een plaat over geschreven. Het album is een magisch realistische plaat geworden. Met als uitgangspunt de ontvoering van zijn 2 dochters door, jawel, de Kiendjespieker. Niemand minder dan Named Seuqaj, een krachtpatser met een groot hart, gaat op queeste. Zal hij hun redden? Wie zal er voor de kinderen zorgen?
Het album is gevuld met home recordings en intrigerende vader-dochter-Kiendjespieker dialogen, aan elkaar geregen door zang, gitaar, drum, bas en keyboard. Verwacht donkere jazz en kinderlijke eenvoud (denk aan Kamagurka en de Vlaamse primitieven) en het bevreemdende van een schilder als Félicien Rops. Verbeeld je een post-apocalyptische vlietende wereld, een satanisch duivelsspel die je meevoert als een film. De Spraakmakende titels ‘Stiekem In Stiekemstad’, ‘Droomvoeding’ of ‘Psjiewhiewhiewhiewhie’ zijn maar een paar van de tot de verbeelding sprekende kronkels dat van elke show een uniek en wervelend theatraal gebeuren maakt.

 

KOLFSKOP bracht hun concept plaat uit nét voor Corona en kreeg op zijn tanden. Ze staan nu in het gelid om hun offensief door te zetten. De mannen brengen hun nieuwe conceptplaat; rauw, elektronisch en begeesterend. Sluip mee in de verbeeldende en snedige live show van dit kwartet. Kruip mee in hun verhaal, zonder dat iemand je gezien heeft, ..."