COMPAGNIE DE KOLIFOKKERS

 

Compagnie de Kolifokkers - tekst. theater. imaginaire machinerie.

 

De Kolifokkers maken theater. Ze zijn een collectief van zeven jonge theatermakers, spelers, schrijvers en vormgevers: Anna Carlier, Indra De Bruyn, Louise Bergez, Femke Platteau, Loes Swaenepoel, Eleonore Van Godtsenhoven en Leontien Allemeersch.

 

De teksten en theaterstukken van Compagnie de Kolifokkers zijn poëtisch en absurd. Ze spelen zich vaak af in parallelle samenlevingen of universums waar andere regels gelden. De waarheid zoals we hem aannemen wordt steeds gerelativeerd, vanzelfsprekendheden worden in vraag gesteld.

 

Vanwege corona werden de geplande voorstellingen geannuleerd of uitgesteld. De voortdurende onzekerheid over ons werk en de toekomst groeide aanzienlijk. 

 

We konden dankzij een subsidie van Stad Gent deze zomer onze voorstelling ‘Hertenleer' spelen op de Gentse Feesten. Dat was een bijzondere (ietwat vreemde) ervaring, zo corona-proof, een intiem publiek met mondmaskers aan. We zijn wel heel dankbaar voor deze ontmoeting. 

 

We blijven op jacht naar speelplekken voor onze nieuwste voorstelling ‘Hertenleer’ (genomineerd voor de toneelschrijfprijs 2020), met de mooie ploeg van illustratrice Sofie De Cleene, speler Loes Swaenepoel, schrijver/regisseur Anna Carlier en muzikant Jan Decock (Ripple Effect). We willen nog wat tijd kunnen investeren in onze voorstelling en hiervoor zou een financieel duwtje in de rug zeker welkom zijn.

 

www.dekolifokkers.be