MIRA BRYSSINCK

 

Momenteel maakt actrice en theatermaker Mira Bryssinck samen met maker-speler Laura Vroom onder Par Hasard vzw de voorstelling ‘A Pair of Socks’ die over empathie zal gaan en voor een doelpubliek van 14+ is.

 

Wanneer en waarom heb je empathie met iemand? Hoe rekbaar is empathie? Is dat gelimiteerd? Hoe is het om zonder empathisch vermogen te leven? Of juist een teveel aan empathie te voelen? Zet empathie aan tot handelen?

 

Laura en Mira verzamelen persoonlijke anekdotes rond empathie en spreken met mensen die beroepsmatig met de gevoelens van anderen in aanraking komen (brandweerpersoneel, politie, sociaalwerkers, schooldirectie…), daarnaast bevragen ze jongeren. Deze gesprekken vormen een audiomontage, waar een reeks personages - gespeeld door de twee actrices - zich toe verhouden. Het doel is om naar maatschappelijk kwetsbare jongeren te trekken voor wie een theaterbezoek geen evidentie is.

 

COVID19 zette hen er toe aan, gesprekken via internet te doen. Daarnaast is het inplannen, herplannen en (her)organiseren van schoolvoorstellingen geen evidentie. Par Hasard vzw probeert dan ook zelf contact op te nemen met scholen, om ter plekke de voorstelling te spelen. De voorstelling zal  op 8 januari in première gaan in Kopergietery. Nadien reist ‘A Pair of Socks’ nog naar enkele steden.

 

https://www.instagram.com/parhasardcollectief/

https://www.facebook.com/parhasardcollectief