MUZIEK OP BEZOEK

 

Met ‘Muziek op Bezoek’ spelen we concerten in woonzorgcentra en ziekenhuizen: een moment van ontroering en betovering, een uitnodiging om boven de dagelijkse zorgen uit te stijgen.

 

De coronacrisis zorgde ervoor dat de deuren van de zorghuizen gesloten bleven, net nu daar zoveel nood was. Via tuinconcertjes konden we hier en daar toch een muzikaal bezoekje brengen. We ontwikkelden ook een “virtueel bezoek”-formule, waarbij mensen een verzoeknummer kunnen aanvragen voor een geliefde die ze niet kunnen bezoeken. Sommige zorghuizen boeken ook kleinere concertjes voor hun verschillende bubbels, zodat we in de koude maanden die komen toch ook een beetje aan de slag kunnen blijven.

 

Maar we kunnen er niet omheen: het is in deze tijd écht niet evident en tegelijk hoognodig. We willen onze werking daarom graag nog meer bekend maken en verder programma’s ontwikkelen, die ook inspelen op de tijd waarin we nu leven. Een verbindend aanbod dat helpt om deze moeilijke tijd door te komen, met de “zedenverzachtende” kracht van muziek centraal.

 

Veel dank aan het team van de Karen Vernimmen-prijs om daar met hun All Stars-editie alvast toe bij te dragen!