RAMAN.

 

Hoe ik (terug)kijk op de lockdownperiode(s): met gemengde gevoelens. Het was een periode waarin enkele vaste waarden in mijn leven plots zijn beginnen verschuiven. Mijn band en ik zijn elk onze eigen weg gegaan, de live shows vielen weg, de weg naar mijn debuutplaat liep dood, de golf waarop ik surfte voor het afgelopen jaar verdween plots van onder de surfplank…

 

Maar dat maakt het zeker niet enkel een negatieve periode! Tegelijk werd het een tijd van herbronning voor een nieuwe muzikale start! Ik blijf verder gaan met RAMAN. , maar waarschijnlijk in een nieuw(er) jasje. De tijd die er nu is, komt geroepen voor alle experiment en onderzoek die aan de basis kunnen liggen van nieuwe exploraties. Nieuwe songs, nieuwe sounds, nieuwe samenwerkingen… liggen in het verschiet! 

 

Momenteel geniet ik ervan even solo te spelen wanneer het kan. Dat is altijd een goede testrit voor nieuw materiaal. Met dat materiaal een nieuwe band vormen, de studio inkruipen en het allerbeste van mezelf/onszelf geven is zonder twijfel een vaststaand plan! 

 

Het is voor ons allemaal een complexe periode waarin het irrationele nog nooit zo dicht (of zo ver?) van het rationele lag, daarvan ben ik me bewust. Maar ik blijf de boodschap uitdragen om te denken aan de dag dat we wél met gerust hart elkaar in de armen kunnen vliegen en feesten tot de zon opkomt. Want die dag komt eraan.

En daar kunnen we maar beter op voorbereid zijn! :-) 

 

Simon Raman